nieuws

ASR brandt vingers niet langer aan rietgedekte panden

Schade

ASR brandt vingers niet langer aan rietgedekte panden

ASR heeft aangekondigd per 1 maart volgend jaar te zullen stoppen met het verzekeren van veel rietgedekte panden. “Naar aanleiding van veel en recente schades hebben wij ons beleid ten aanzien van rietgedekte panden heroverwogen”, schrijft Tom van der Geer, directeur Intermediaire Distributie Particuliere Markt van ASR in een brief aan het samenwerkende intermediair.

“Onze portefeuille leert dat bepaalde soorten rietgedekte panden een extra hoog risico vormen. Dit verhoogde risico heeft te maken met de bouwaard, bestemming en/of gebruik van deze panden. Wij vinden het niet meer verantwoord om deze panden in onze portefeuille te houden”, aldus de verzekeraar.
Selectie
ASR heeft een selectie gemaakt van de panden die niet langer kunnen worden verzekerd. “Voor klanten met een dergelijk rietgedekt pand betekent dit dat wij hun Woonhuis- en Inboedelverzekering vanaf 1 maart 2014 per contractvervaldatum niet verlengen.” Op Cockpit kan de financieel adviseur vinden welke van zijn klanten door dit besluit worden geraakt. “Wij vragen u om samen met uw klant op zoek te gaan naar een andere verzekeraar, zodat de klant per contractvervaldatum zelf zijn verzekering kan opzeggen.”
Van der Geer sluit af met een vermaning: “Let op: als de polis per contractvervaldatum niet door de klant zelf is opgezegd, loopt hij het risico dat hij vanaf dat moment onverzekerd is.”

Reageer op dit artikel