nieuws

Achmea betreedt Australische markt

Schade

Achmea betreedt Australische markt

Achmea heeft een vergunning gekregen om in Australië verzekeringen te gaan verkopen. Onder de naam Achmea Australia gaat het concern zich vanuit Sydney richten op de agrarische markt, in nauwe samenwerking met Rabobank.

De polissen zullen vooral aan Rabobank-klanten verkocht gaan worden. Rabobank heeft kantoren in 61 Australische steden. "We richten ons puur op de agrarische sector met een pakket schadeverzekeringen", zegt woordvoerder Bert Rensen. "Maar de markt is niet zo groot: er wonen 22 miljoen mensen in Australië, dus dat is nauwelijks meer dan in Nederland."
Timo van Voorden gaat het Australische verzekeringsbedrijf leiden. Hij is voorheen al op internationaal gebied actief geweest voor Achmea en heeft de start van het bedrijf ‘down under’ het afgelopen jaar voorbereid.
Achmea  start per direct met de Australische verzekeringsactiviteiten. Het concern is ook actief in Roemenië, Turkije, Ierland, Bulgarije, Griekenland, Rusland en Slowakije.
 
 
 

Reageer op dit artikel