nieuws

Prijzenslag doet ANNO12 de das om

Schade

Prijzenslag doet ANNO12 de das om

De nieuwe zorgverzekeraar ANNO12 heeft de stekker eruit getrokken. Reden hiervoor zijn de lagere premies voor de basisverzekering 2014 die Achmea vanmorgen bekend maakte. "Anderen zullen volgen met verlieslatende premies. ANNO12 kan/wil/mag geen verlies latende premie hanteren."

Volgens ANNO12 teren de zorgverzekeraars met hun lage premies in op het vermogen. Iets dat niet oneindig door kan gaan en dus iets van tijdelijke aard is. Hoe lang is tijdelijk? "Dat kunnen we midden 2014 zien als de jaarcijfers 2013 bekend zijn. En dan gaat de DNB er ook iets van vinden. Ben benieuwd naar hun reactie", aldus ANNO12 via hun Twitter-account.
Geen definitief einde
Initiatiefnemer Rob Adolfsen laat weten:
"Achmea heeft haar premies bekend gemaakt en koopt verlies in (geeft deel van het resultaat over 2012 terug). Als startende zorgverzekeraar mag en kun je geen verlieslatende premie hanteren. Achmea zet met haar bruto premie van net onder de € 1.200 per jaar feitelijk voor de grote collectiviteiten een premie van € 1.080 neer. De andere drie partijen zullen volgen. Onze calculaties voor een dekkend premie komen net boven de € 1.200 uit. Het prijsverschil is te groot om zinvol te kunnen starten. Volgende week gaan we vaststellen of wij de start een jaar uitstellen of er definitief vanaf zien. Dat wordt nog een heftige week. Uiteraard komen wij de afspraken met onze crowdfunders en houders van ledencertificaten na. Zij ontvangen apart bericht."

Reageer op dit artikel