nieuws

Campagne moet scooterdiefstal tegengaan

Schade

De tweewielerbranche, verzekeraars, politie, ANWB en leveranciers hebben de handen ineen geslagen om het aantal scooterdiefstallen terug te dringen. In de eerste helft van dit jaar werden landelijk 6.718 scooters gestolen, waarvan er slechts 1.523 zijn teruggevonden.

Campagne moet scooterdiefstal tegengaan

De eerste gezamenlijke actie is de campagne ‘Blijf van mijn scooter af’, die de scooterrijder wijst op de voordelen van een GPS-volgsysteem. Unigarant Verzekeringen gaat als eerste het gebruik van een dergelijk systeem onder haar verzekerden stimuleren. Verzekerden met een goedgekeurd GPS-volgsysteem krijgen niet alleen korting op de premie, maar ingeval van diefstal hoeft de klant ook geen eigen risico te betalen. In risicogebieden, zoals de regio Rotterdam, is vooral het merk Piaggio erg gewild. Dit blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit. Maar liefst 1 van de 4 gestolen scooters is van dit merk. In de regio Rotterdam is de verzekeringspremie in de afgelopen acht jaar bijna verdubbeld.
‘Blijf van mijn scooter af’
Om scooterrijders te stimuleren meer te doen aan preventie is er de speciale campagnesite www.blijfvanmijnscooteraf.nl. Hierop staan preventietips en een uitgebreide uitleg over de voordelen voor de scooterrijder, wanneer hij een goedgekeurd GPS-volgsysteem laat inbouwen. Kiest een scooterrijder voor dit systeem, dan ontvangt hij inloggegevens die hij kan koppelen aan zijn Facebook-account. Vanaf dat moment kan hij met zijn vrienden, zijn scooter ook via Facebook volgen.

Reageer op dit artikel