nieuws

Autoverzekering meer dan 2,5 keer zo duur in Randstad

Schade

Inwoners van de grote steden betalen 2,5 keer zoveel voor hun autoverzekering als inwoners van kleinere steden en dorpen buiten de Randstad. Aldus onderzoek van Independer.

Autoverzekering meer dan 2,5 keer zo duur in Randstad

Voor kleine, lichte auto’s (900-1.000 kg) betalen inwoners van Amsterdam en Rotterdam 52-54 euro premie per maand. Inwoners van bijvoorbeeld Joure en Grijpskerk betalen voor dezelfde auto 21-22 euro premie per maand.
Kollum
Voor wat zwaardere auto’s (1.000-1.100 kg) betalen inwoners van grote steden als Den Haag, Rotterdam en Utrecht 57-61 euro premie per maand. Inwoners van kleine plaatsen als Hensbroek, Kollum en Zuidhorn betalen voor het verzekeren van dit soort auto’s 23-25 euro premie per maand.
Zwaardere auto’s
In Den Haag, Amsterdam en Utrecht betalen eigenaren van zwaardere auto’s (1.100-1.200 kg) 60-66 euro premie per maand. Inwoners van plaatsen als Oldeberkoop, Valthermond en Zuidbroek betalen 24-26 euro premie per maand.
Het onderzoek is gebaseerd op bijna 200.000 vergelijkingen die de afgelopen vijf maanden werden gemaakt op de site van Independer. Als basis voor dit overzicht heeft Independer vergelijkingen genomen voor WA-verzekeringen gemaakt door bestuurders tussen de 30 en 60 jaar met 0 schadevrije jaren voor auto’s tussen 900 en 1.199 kilo.
Verzekeraars
Achtergrond van de verschillen is natuurlijk dat verzekeraars de kans op schade in grote steden significant hoger inschatten dan in dunner bevolkte gebieden.
Bekijk hier de premieverschillen in tabelvorm.
Bekijk hier het overzicht van de 100 duurste gemeenten voor het verzekeren van een auto.
 

Reageer op dit artikel