nieuws

Tandarts biedt alternatief voor verzekering

Schade

Met de introductie van het financieringsproduct ixorg gaan tandartsen de concurrentie aan met de aanvullende tandartsdekking van de zorgverzekeraars. De dagelijkse leiding van ixorg is in handen van Toine Beljaars.

Tandarts biedt alternatief voor verzekering

Ixorg is een financieringsproduct voor mondzorg. Via dit initiatief van de NMT (Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde) en Infomedics bouwen patiënten, in overleg met hun tandarts, een persoonlijk budget op waarmee mondzorg in de toekomst betaald kan worden. Het gespaarde budget blijft van de patiënt, ook als het niet opgebruikt wordt. Dat moet het verschil maken met de reguliere aanvullende tandartsverzekeringen. Ixorg biedt tevens een dekking bij calamiteiten. Gebitsschade door ongevallen zijn daarmee 100% gedekt tot een bedrag van € 10.000. Voor de dienstverlening van ixorg, inclusief de calamiteitendekking, wordt maandelijks € 4,85 in rekening gebracht. Bovenop dit bedrag komt dan nog het spaarbedrag dat maandelijks opzij gezet wordt als persoonlijk budget.
Met ixorg willen de tandartsen hun patiënten een extra keuze bieden voor het financieren van mondzorg. "Ook draagt dit product eraan bij dat de mondzorg voor iedereen toegankelijk blijft", aldus de NMT, die voor ixorg een vergunning heeft aangevraagd bij de Autoriteit Financiële Markten.

Reageer op dit artikel