nieuws

NN in actie op vrijdag de 13e

Schade

Onder het motto: ‘Tweet je pech met #waterookgebeurt en wie weet wordt je dag weer goedgemaakt’ schiet Nationale-Nederlanden op deze vrijdag de 13e pechvogels te hulp, ook als ze geen polis bij NN hebben. “Fietsband lek? Scheur in je broek? Vandaag, op dé nationale pechdag, komen de schademanagers van Nationale-Nederlanden weer in actie om iedereen met pech of ongeluk zorgeloos verder te helpen”, aldus de marketeers van NN.

NN in actie op vrijdag de 13e

Pechvogels worden daarom opgeroepen te twitteren met #waterookgebeurt. “De schademanagers van Nationale-Nederlanden doen er dan alles aan om je dag weer goed te maken.”
Volgens NN weet niemand precies hoe het bijgeloof rond vrijdag de 13e is ontstaan: “Eén van de vele verklaringen is dat vrijdag de dag is waarop de oude Romeinen vonnissen voltrokken. Een andere theorie grijpt terug naar de oude Egyptische kalender die dertien maanden kende, waarbij in de laatste maand de verjaardagen vielen van de belangrijke goden. Waar of niet, feit is dat vrijdag de 13e als ongeluksdag door het leven gaat.”

Reageer op dit artikel