nieuws

Meeste mkb’ers laten geen risicoanalyse maken

Schade

Ruim twee op de drie mkb-ondernemers heeft nog nooit een professionele risicoanalyse laten maken, zo blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo in opdracht van De Goudse. Bijna de helft brengt zelf de risico’s in kaart.

Meeste mkb’ers laten geen risicoanalyse maken

Het onderzoek is gehouden onder 600 ondernemers die een bedrijf hebben met maximaal 30 medewerkers. Van hen laat 82% geen professionele risicoanalyse uitvoeren op structurele basis; 69% heeft nog nooit zo’n analyse laten uitvoeren. Wel zegt bijna de helft (48%) zelf de risico’s in kaart te hebben gebracht.
Van de groep die een externe partij een risicoanalyse heeft laten maken, heeft 63% (wel eens) een verzekeringsadviseur in de arm genomen; 44% heeft (ook) een accountant ingeschakeld.

Reageer op dit artikel