nieuws

Meest geclaimde product na zomervakantie: smartphone

Schade

Na de zomervakantie zijn de verzekeringsmaatschappijen weer druk met het afwikkelen van schades die via de reisverzekeringen worden gedekt. De smartphone voert dit jaar de ranglijst aan onder de voorwerpen die het vaakst worden geclaimd. Dat blijkt uit een inventarisatie van Europeesche Verzekeringen.

Meest geclaimde product na zomervakantie: smartphone

Vorig jaar stond de smartphone, (nu goed voor 20 procent van alle claims) nog op de tweede plek in de top 10. Koffers en tassen stonden vorig jaar op 1 en dit jaar op nummer 2 (15 procent), gevolgd door de zonnebril (9 procent), de fotocamera (8 procent) en de portemonnee (6 procent).
De verzekeringsmaatschappij ziet dit jaar voor het eerst een ‘voorzichtige toename’ van het aantal schadeclaims van e-readers.
De top 10 van spullen die in 2013 het meest worden geclaimd bij Europeesche Verzekeringen:
1. (Smart)Phone
2. Koffer/tas
3. Zonnebril
4. Bril op sterkte
5. Fotocamera
6. Portemonnee/geld
7. Sieraden/horloge
8. Kleding
9. Tablet
10. Reisdocumenten/rijbewijs

Reageer op dit artikel