nieuws

Flash-for-cash kost Britse verzekeraars vermogen

Schade

Britse verzekeraars zijn honderden miljoenen ponden per jaar kwijt aan zogeheten ‘flash-for-cash’ fraude, zo meldt de BBC. Hierbij geven criminelen met lichtsignalen zogenaamd voorrang aan andere automobilisten. De ‘hoffelijke’ automobilisten zetten op deze manier ongelukken in scene waarvoor ze een schadebedrag kunnen claimen.

Flash-for-cash kost Britse verzekeraars vermogen

De criminelen richten zich vooral op dure auto’s en kwetsbare weggebruikers zoals ouderen. Het Britse Verbond van Verzekeraars waarschuwt automobilisten inmiddels voor deze vorm van fraude. Flash-for-cash is volgens het Insurance Fraud Bureau moeilijk te bewijzen omdat het meestal het woord van de bonafide weggebruiker tegen dat van de oplichter is.

Reageer op dit artikel