nieuws

Anti-inbraakbeugel wint prijs van Interpolis

Schade

Een beugel om inbraak via een raam of balkondeur te voorkomen is de oplossing die Interpolis beloont met een vakjuryprijs van € 5.000. De winnaar, Patrick van Burgel uit Bunnik (39), ontwikkelde de beugel nadat er twee jaar geleden bij hem zelf was ingebroken.

Anti-inbraakbeugel wint prijs van Interpolis

Tijdens een spannende bijeenkomst in het kantoor van Interpolis in Tilburg moesten twaalf finalisten hun idee presenteren. Ze werden daarbij ondersteund door experts van Interpolis. De oplossingen werden getoetst op duurzaamheid, de tijd die nodig is om het idee te realiseren en schadebeperking. De vakjury was onder de indruk van de creativiteit van de inzenders. De oplossingen waren eenvoudig, praktisch en niet duur. In de vakjury zaten behalve afgevaardigden van Interpolis ook landelijk bekende specialisten op het terrein van inbraak en brand.
Van Burgel heeft zijn ‘uitvinding’ de naam B-veilig gegeven:  "B-veilig staat voor een Betaalbaar, Betrouwbaar, Beveiligingsproduct uit Bunnik. Bijzetsloten plaatsen op alle ramen is kostbaar en ramen dichtschroeven met hoekstukken is ook zo wat. Dit is dè betaalbare tussenoplossing. Het product is te gebruiken op naar buitenslaande klapramen (horizontaal/verticaal) en schuiframen.”
Ruim 1.800 oplossingen om anders om te gaan met risico’s in en om het huis, zijn sinds begin april geplaatst op www.deoplossingvan.nl. Interpolis startte dit initiatief om samen met Nederland op zoek te gaan naar nieuwe manieren van risicobeheersing. Het platform is gestart met het thema Wonen. In juni kwam het thema Reizen erbij en deze week Zorg.

Reageer op dit artikel