nieuws

Unigarant deelt iPads uit bij digitaliseringsactie

Schade

ANWB-dochter Unigarant streeft naar een verdere digitalisering van de communicatie met verzekerden. In dit kader is recent een mailingactie gehouden onder klanten met een ANWB-verzekering om voortaan ook verzekeringsdocumenten te digitaliseren. Circa 20% van de gemailde verzekerden reageerde positief op dit verzoek. Naar aanleiding van deze actie zijn twee klanten beloond met een iPad.

Unigarant deelt iPads uit bij digitaliseringsactie

Digitaal schademelden is al twee jaar mogelijk voor klanten van Unigarant/ANWB en inmiddels wordt bijna 60% van de schades door de verzekerden zelf via de digitale weg gemeld. Sinds vorig jaar augustus wijst Unigarant klanten actief op de mogelijkheden van selfservice via Mijn ANWB verzekeringen. Hier kunnen klanten tevens gegevens inzien en wijzigen wanneer ze maar willen (online bekijken van polissen, facturen en correspondentie over de eigen verzekeringen en het melden van een schade). In een jaar tijd zijn er ruim 35.000 accounts aangemaakt.
Volgens algemeen directeur Lidwien Suur verwacht een ruime meerderheid van de consumenten dat er een selfservice mogelijkheid wordt geboden: “Deze trend wordt voor verzekeraars steeds belangrijker. Uiteraard is hiermee een kostenbesparing te realiseren, maar belangrijker nog is dat we onze klanten service en gemak bieden en een nog kortere doorlooptijd van hun schade, 24/7.”
De komende periode vinden er bij Unigarant meer acties plaats rond selfservice en digitalisering, niet alleen voor klanten met een ANWB-verzekering, maar ook Unigarant-klanten worden hierin meegenomen.

Reageer op dit artikel