nieuws

Reisverzekeraars verschillen over annulering Egyptische badplaatsen

Schade

De Nederlandse reisverzekeraars voeren niet allemaal hetzelfde beleid als verzekerden hun reis naar de Egyptische badplaatsen Hurghada en Sharm-el-Sheikh willen annuleren. De overheid heeft voor deze delen van Egypte nog geen negatief reisadvies afgegeven en daarom vergoedt het Calamiteitenfonds vooralsnog alleen annuleringen voor Caïro, Luxor en de Nijl, waarvoor wel een negatief reisadvies geldt. De Calamiteitencommissie heeft nog geen besluit genomen over Hurghada en Sharm-el-Sheikh.

Reisverzekeraars verschillen over annulering Egyptische badplaatsen

Allianz Global Assistance laat weten dat annuleringen voor reizen naar Hurghada en Sharm-el-Sheikh op dit moment nog niet zijn gedekt binnen de polisvoorwaarden, omdat er geen negatief reisadvies geldt voor deze twee bestemmingen. “Mocht de situatie zich wijzigen, dan kijken we of we hier coulancehalve nog iets mee gaan doen”, aldus de woordvoerder.
Bij de Europeesche kan annuleren wel, maar alleen voor wie er een Omboekverzekering of een Allrisk Annuleringsverzekering heeft gesloten.
“Unigarant en ANWB Verzekeren dekken de annuleringskosten wanneer onze klanten die een reis hebben geboekt naar Egypte liever niet meer gaan”, aldus de woordvoerder. “Dit geldt voor heel Egypte, dus ook voor die gebieden waarvoor op dit moment nog geen negatief reisadvies geldt (o.a. de badplaatsen Hurghada en Sharm-el-Sheikh).”
Op de website van Aegon, ten slotte, wordt gemeld dat polishouders aanspraak kunnen doen op hun annuleringsverzekering, ook zonder negatief reisadvies. “Als u op vakantie gaat, wilt u kunnen genieten. Zorgen over veiligheid en onvoorziene omstandigheden passen daar niet bij. Daarom dekt Aegon ook de annuleringskosten als u naar andere gebieden in Egypte gaat dan Caïro, Luxor en de Nijl.”
 

Reageer op dit artikel