nieuws

PolisVoorMij slaat de vleugels uit

Schade

PolisVoorMij slaat de vleugels uit

PolisVoorMij beperkt zich niet langer tot autoverzekeringen. De internetverzekeraar biedt nu ook een volledig pakket particuliere verzekeringen aan op basis van execution only.

Alleen de postcode en het huisnummer intikken is al voldoende om een premievoorstel voor een ‘passende’ woonhuis-, inboedel-, doorlopende reis-, ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering op het beeldscherm te krijgen. "Kies en Klaar is daarom een passende naam", aldus PolisVoorMij. De klant dient vervolgens zelf te beoordelen of het aanbod past bij zijn persoonlijke situatie. Risicodrager voor het PolisVoorMij Kies en Klaar pakket is Fatum General Insurance. Verzekeringsmaatschappij Fatum (voorheen ING-dochter en sinds 2003 dochter van Guardian Holdings Limited uit Trinidad & Tobago) is een leidende speler op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten op het gebied van schade-, levens-, en ziektekostenverzekeringen. In Nederland treedt Fatum op als herverzekeraar en verstrekker van volmachten. Om meer vaste voet aan de grond te krijgen in Nederland nam Fatum vorig jaar het Lochemse intermediairbedrijf Thoma over.
Geen Personality Scan
Initiatiefnemer van het concept PolisVoorMij is productontwikkelaar en intermediairbedrijf Adaptto uit Gorinchem. De internetverzekeraar ging in 2009 van start met een autoverzekering waarbij het rijgedrag van de aanvrager medebepalend is voor de hoogte van de premie. Verzekerden die de Personality Scan doen ontvangen tot 10% premiekorting. Kiest hij vervolgens de App4Drivers dekking dan komt daar nog eens tot 20% extra korting bij. Destijds kondigde directeur Henry de Cock nog aan op korte termijn met meer verzekeringen te komen waarbij de persoonlijkheid premiebepalend wordt, zoals inboedel- en opstalverzekeringen. Het nieuwe Kies en Klaar schadepakket kent deze optie echter (vooralsnog) niet.
In 2008 won PolisVoorMij met de Personality Scan de Generali AM Innovatie Aanmoedigingsprijs.

Reageer op dit artikel