nieuws

Polis zonder brokken

Schade

"Hoeveel schadevrije jaren heeft u als automobilist? Goede kans dat u geen idee heeft. Dat gaat veranderen en dat kan u geld opleveren", zo meldde de Volkskrant zaterdag.

Polis zonder brokken

"Vanaf volgend jaar melden verzekeraars standaard jaarlijks hoeveel schadevrije jaren een automobilist  heeft opgebouwd. Voor veel verzekerden is dit waardevolle gegeven nog een goed verborgen geheim." Volgens de Volkskrant kan mening automobilist de vraag naar zijn schadevrije jaren niet beantwoorden.  "Dat is lastig als je wilt overstapen naar een andere verzekeraar."
"Het Verbond van Verzekeraars heeft begin van de zomer afspraken gemaakt om de mist rond no-claimkortingen weg te blazen.Een van de afspraken is dat verzekeraars hun klanten vanaf 2014 minimaal  jaarlijks melden hoeveel schadevrije jaren ze hebben staan. Dat kunnen ze bijvoorbeeld doen op de polis, op hun site of op het betalingsbewijs." De Consumentenbond en Independer zijn te spreken over deze maatregelen, bericht de krant, maar zijn nog niet helemaal tevreden  "Bij sommige verzekeraars blijft het lang duren voor je weet hoeveel schadevrije jaren je hebt. Er is nog geen realtimesysteem waarmee je simpel je actuele schadevrije kunt checken", zegt Jan Willem Broekx van Independer in de krant.
 "Ander punt van kritiek is dat verzekeraars eigen regels hanteren om schadevrije jaren om te zetten in een kortingspercentage. Die kortingen kunnen oplopen tot 80%. Dat is niet transparant volgens de Consumentenbond."

Reageer op dit artikel