nieuws

Overstromingen kostten Allianz en Axa samen ruim € 400 mln

Schade

Overstromingen kostten Allianz en Axa samen ruim € 400 mln

Allianz, Europa’s grootste verzekeraar, heeft een sterk financieel tweede kwartaal gedraaid. De nettowinst van het concern steeg met ruim een kwart tot € 1,68 mld, zo maakte Allianz vrijdag bekend. De omzet nam met 6,3 % toe tot € 26,8 mld. Over de eerste zes maanden van het jaar groeide de nettowinst en omzet tot respectievelijk € 3,5 mld en € 58,8 mld.

Allianz-topman Michael Diekmann is tevreden met de resultaten: “We kunnen terugkijken op een erg succesvol eerste halfjaar. Ondanks dat we te maken hadden met een record aan overstromingen, aanhoudende lage rentetarieven en turbulente kapitaalmarkten, is de winstgevendheid van ons bedrijf toegenomen”, aldus de bestuursvoorzitter.
De overstromingen in Duitsland, eerder dit jaar, drukten de winst van Allianz met ongeveer € 330 mln in het afgelopen kwartaal. Dat is € 20 mln minder dan waar de verzekeraar in juni vanuit ging. Bij Axa, dat eveneens vandaag de kwartaalcijfers bekendmaakte, drukten de Duitse overstromingen de winst met € 73 mln in het tweede kwartaal. De nettowinst van Axa kwam in het eerste halfjaar uit op € 2,47 mld, 3% minder dan de € 2,54 mld van het eerste halfjaar van 2012. Naast de overstromingen werd het resultaat van Axa verder gedrukt door eenmalige kosten van € 228 mln euro voor het afdekken van renterisico’s. Axa profiteerde wel van goede prestaties bij zijn schade- en woningverzekeringen en deed naar eigen zeggen goede zaken in opkomende markten. Mede hierdoor klom de operationele winst, exclusief bijzondere posten, met 14 % tot € 2,58 mld.

Reageer op dit artikel