nieuws

Nh1816 blijft het goed doen

Schade

Het eerste halve jaar van 2013 laat Nh1816 Verzekeringen aardige cijfers zien. De verzekeraar lijkt geen last van de crisis te hebben.

Nh1816 blijft het goed doen

Het mogen dan wel economisch lastige tijden zijn, maar in de schademarkt van Nh1816 met zijn 600 intermediairs gaat het nog altijd aardig. De verzekeringsmaatschappij meldt dat een record aantal nieuwe polissen voor een omzetgroei van meer dan 20% zorgde.
Excellent
De omzet komt daarmee uit op € 89,5 miljoen voor de eerste zes maanden terwijl de winst € 13,4 miljoen (inclusief beleggingsresultaat) bedraagt. De winst van de verzekeringen alleen bedraagt € 7,3 miljoen (het technisch resultaat).
Directievoorzitter Lex Verëll: ‘De  focus op excellente processen en klanttevredenheid zijn de bepalende factoren achter de forse groei van de laatste jaren. De uitdagende marktomstandigheden maken dat verzekeraars die de zaken goed op de rit hebben prominenter in beeld komen bij de intermediaire zakenpartners.’
Prijzen
Directeur Cas Verhage laat weten dat de prijzen van de verzekeringen in mei 2013 nog verhoogd zijn, maar dat dit niet heeft geleid tot een afname van de productie. ‘Je ziet dat de intermediairs die zaken met ons doen, steeds meer van onze producten verkopen’. Ook hij toont zich verbaasd over de onverwachte groei: ‘De laatste jaren boekten we een groei van 11 tot 12%’.
Nh1816 verwacht dat de groei in 2013 zal aanhouden. De schadeverzekeraar uit Oudkarspel is sinds januari een coöperatie intermediaire verzekeringsmaatschappij.
MVO
Voor de invulling van dat coöperatieve aspect van de onderneming zal Nh1816 Verzekeringen zich sterker profileren als een MVO-organisatie, meldt de directie. Niet alleen grote landelijke doelen zoals recentelijk een schenking van € 800.000 euro aan Carré, maar ook veel kleinere lokale doelen zullen via Nh1816, in coöperatie met haar samenwerkend intermediair, ondersteund worden.
Verder meldt Nh1816 dat Erik Schneider, vooral bekend als vennoot van Turien, benoemd is tot commissaris.

Reageer op dit artikel