nieuws

Dekra voert visuele expertise op afstand in

Schade

Onder de naam Dekra i2i lanceert Dekra Experts een applicatie voor smartphones, laptops en tablets die visuele expertise op afstand mogelijk maakt. Gedupeerden brengen het beschadigde item simpelweg in beeld terwijl de expert vanachter zijn bureau toekijkt en aanwijzingen kan geven.

Dekra voert visuele expertise op afstand in

De verbinding tussen de expert en gedupeerde komt tot stand door te klikken op een link die in een mail wordt meegezonden. "Het concept van beeldbellen is natuurlijk niet nieuw, denk aan Skype en Facetime, wel dat dit door middel van ‘een druk op de knop’ op alle besturingssystemen werkt én wordt opgenomen", zegt Reginald Vogelzang, manager brand bij Dekra en lid van het managementteam.
Ook bij bulkschades
Naast de afwikkeling van ‘normale’ schaden via i2i (uitgesproken eye to eye), ziet Dekra ook op andere terreinen mogelijkheden. "Het maakt ook een snellere afwikkeling van (bulk)schades mogelijk en het biedt tevens de mogelijkheid om een eerste indruk te krijgen van een schade, waar ook ter wereld. Bovendien kun je bij een complexe schade even snel klankborden met een collega of opdrachtgever voor een second opinion, waarbij het met i2i mogelijk is om meerdere partijen uit te nodigen voor een sessie", aldus Vogelzang. Hiermee is door Dekra al met succes een pilot gedraaid. "
Bart
Eerder dit jaar nam Dekra de in eigen huis ontwikkelde webtool ‘BART’ in gebruik waarmee verzekeraars, volmachtbedrijven en het intermediair, zonder tussenkomst van een schadebehandelaar of schade-expert, geautomatiseerd schademeldingen kunnen ontvangen, beoordelen én financieel afwikkelen. "Binnenkort krijgen gedupeerden ook de mogelijkheid om online een expertiseafspraak te maken", aldus Vogelzang.

Reageer op dit artikel