nieuws

Chartis is weer AIG geworden

Schade

Na een ‘rebranding’ en een fusie tussen Chartis Europe S.A. en Chartis Europe Limited is de naam Chartis weer officieel terugveranderd in AIG. “Al onze activiteiten in Nederland worden thans als branchkantoor van AIG Europe Limited uitgevoerd”, meldt de Rotterdamse vestiging van AIG opgewekt. Afgezien van de identiteit van de verzekeraar hebben de veranderingen geen invloed op de regionale en lokale managementstructuur.

Chartis is weer AIG geworden

De mondiale zakelijke schadedivisie kreeg in 2009 de naam Chartis in plaats van AIU Holdings LLC na een enquête onder tussenpersonen, klanten en werknemers met als centrale vraag of de divisie zich niet sterker moest onderscheiden van het moederbedrijf. AIG overleefde in 2008, dankzij $ 182 mld steun van de Amerikaanse overheid, ternauwernood de crisis rondom rommelhypotheken.
De buitenlandse vestigingen van de Amerikaanse schadeverzekeraar Chartis verlangden echter massaal terug naar de naam van moedermaatschappij AIG, zo bleek vorig jaar. “De Chartis-vestigingen buiten Amerika hebben hiervoor diverse smeekbeden ingediend”, stelde John Doyle, CEO zakelijke verzekeringen bij Chartis een jaar geleden.
Aan die smeekbeden is nu kennelijk gehoor gegeven. Alle overheidssteun in de Verenigde Staten is terugbetaald en er is stevig gereorganiseerd. “Er is voor ons geen beter moment denkbaar om terug te keren naar de oude naam”, aldus AIG. “Het Europese hoofdkantoor is vanaf 2010 naar Londen verhuisd en per 1 december 2012 zijn alle branches van Chartis Europe S.A. branches van Chartis UK Limited geworden. Tevens is Chartis Europe S.A. per 1 december door middel van een bestandsoverdracht opgegaan in Chartis Europe Limited, wat onmiddellijk daarna AIG Europe Limited is gaan heten. Deze stappen zijn mede ingegeven door Solvency 2. Door de herstructurering kunnen wij hier veel efficiënter op anticiperen.”
 

Reageer op dit artikel