nieuws

ASR biedt ondernemer risicoscan en premie-indicatie

Schade

Een nieuwe website van ASR moet zakelijke dienstverleners uit het MKB helpen om inzicht te krijgen in de risico’s van hun bedrijf en de bijbehorende verzekeringen. Met een paar muisklikken krijgen ondernemers een risicoscan van hun bedrijf en een indicatie van de premies. Sluiten kan alleen via het intermediair.

ASR biedt ondernemer risicoscan en premie-indicatie

Door een aantal basisgegevens in te vullen krijgt de ondernemer, aan de hand van gegevens van collega-ondernemers, een overzicht van de meest voorkomende en meest kostbare schades in zijn branche. Op basis hiervan krijgt hij een overzicht van de mogelijke verzekeringen die daarbij passen en een inschatting van de premies.
De ondernemer kan vervolgens via de website in contact treden met een branchespecialist bij hem in de buurt, die advies op maat kan geven en kan helpen bij het afsluiten van de verzekeringen. Volgens woordvoerder Daan Wentholt zijn deze branchespecialisten geselecteerd uit het intermediairbestand van ASR op basis van omzet en klantenbestand.
Bekend is dat de verzekeraar het nog dit jaar voor particulieren mogelijk wil maken om rechtstreeks schadeverzekeringen te sluiten op asr.nl. Volgens Wentholt is het niet de bedoeling dat ook MKB-ondernemers met nog een extra muisklikje straks rechtstreeks schadeverzekeringen kunnen sluiten. "Het sterke van de nieuwe site is juist dat ze worden verwezen naar een expert."

Reageer op dit artikel