nieuws

Zorgverzekeraar moet transparant zijn over winstbestemming

Schade

De Tweede Kamer heeft vlak voor het zomerreces ingestemd met een motie van CDA Kamerlid Hanke Bruins Slot. De CDA-politica wil graag weten of de winst van zorgverzekeraars daadwerkelijk terugvloeit naar de premiebetaler en de zorg.

Zorgverzekeraar moet transparant zijn over winstbestemming

Met het aannemen van de motie wordt het mogelijk om zorgverzekeraars bij wet te verplichten dit inzicht aan hun verzekerden te geven. VWS-minister Edith Schippers was niet blij met de motie, maar zal er nu toch mee aan de slag moeten. Bruins Slot: “De besteding van winsten is nu nog een zwart gat. Maar mensen zijn verplicht verzekerd, en het CDA wil dat iedereen kan nagaan waar de verzekeraar zijn winst aan uitgeeft. Daarbij is het belangrijk dat verzekeraars allemaal op dezelfde manier inzicht geven, om de verzekeraars onderling te kunnen vergelijken.”

Reageer op dit artikel