nieuws

Renses weer directievoorzitter Dekra Claims & Expertise

Schade

Dekra heeft per 1 juni de organisatiestructuur gewijzigd. Hierdoor is Piet Renses (43), tot voor kort directeur van Dekra Claims and Expert Services International in België, teruggekeerd als directievoorzitter bij Dekra Claims & Expertise in Alkmaar. Hij lost Wim Ter Voert (53) af als voorzitter, die overigens wel directielid blijft, naast Ronald Pols, Inge Sanders en Paul Schenk.

Renses weer directievoorzitter Dekra Claims & Expertise

Dekra Claims and Expert Services International is de Europese holding waar ook Dekra Claims & Expertise in Alkmaar onder valt. “Vanuit deze Europese holding hebben wij in opdracht van ons moederbedrijf de afgelopen jaren getracht veel van de kennis die in de voormalige Bartok Groep besloten lag over de grens te brengen”, aldus Renses. “Dit heeft bijvoorbeeld in België tot een aanzienlijke uitbreiding van activiteiten geleid. Zo is in 2010 expertisebureau Coorevits overgenomen.” Al in een eerder stadium, in 2001, waren Coorevits en expertisebureau Orbex Muys gefuseerd en daaruit zijn Dekra Automotive en Dekra Experts in België ontstaan, gespecialiseerd in auto-, brand-, transport- en aansprakelijkheidsschades.
“Inmiddels is het moment gekomen dat Dekra de afzonderlijke landen zelf de volledige verantwoordelijkheid toebedeelt voor de gewenste groei”, aldus Renses. De aansturing van de Europese holding zal voortaan vanuit het hoofdkantoor in Stuttgart plaatsvinden en in België blijft een service unit bestaan onder leiding van Vincent Jacobs.
 Ter Voert is blij met de terugkeer van Rensen in Alkmaar: “Van onze kant juichen wij deze ontwikkeling toe; het betekent dat wij ons met nog meer focus dan voorheen kunnen richten op onze eigen toekomst in Nederland.”

Reageer op dit artikel