nieuws

ONVZ daagt Nederland opnieuw uit

Schade

Voor de zesde keer daagt ONVZ dit jaar heel Nederland uit om ‘Het Beste Zorg Idee’ te bedenken. Een idee dat de huidige zorg een stukje beter maakt. De winnaar ontvangt een startkapitaal van 10.000 euro om zijn of haar idee in de dagelijkse zorgpraktijk te realiseren.

ONVZ daagt Nederland opnieuw uit

Winnende ideeën van voorgaande jaren worden door dit initiatief van ONVZ inmiddels al in de praktijk toegepast, zoals het idee van Anja Vissers uit 2011 om medicijnen te sealen met een thermometer waardoor ze kunnen worden hergebruikt. Maar ook de zorgcoach van Marian van der Hoeven (2008) is in Nederland inmiddels gemeengoed. In 2012 won Philip Boerebach met zijn idee om niet alleen huisartsen maar ook specialisten bedlegerige patiënten thuis te laten bezoeken. Dat is niet alleen voor de patiënt prettiger, het scheelt ook dure ambulanceritten.
Een jury kiest uit alle inzendingen vijf finalisten. Het publiek bepaalt vervolgens, door te stemmen via Facebook en de website van het Beste Zorg Idee, welk idee wint. De criteria voor deelname zijn te vinden op hetbestezorgidee.nl.

Reageer op dit artikel