nieuws

Hiscox halveert premie cyberriskpolis MKB

Schade

Hiscox heeft de cyberriskverzekering gewijzigd en opgesplitst in twee varianten: MKB en MKB+. Bedrijven met een jaaromzet tot € 5 mln kunnen voortaan een Data Risks-verzekering sluiten voor een jaarpremie van € 845. “Daarmee is de premie voor dit segment meer dan gehalveerd”, aldus Yasin Chalabi, manager Professional Insurance van Hiscox Nederland.

Hiscox halveert premie cyberriskpolis MKB

Ook het eigen risico voor de MKB-variant is verlaagd van € 5.000 naar € 1.500. Verder is het acceptatieproces vereenvoudigd en gelden er geen beveiligingseisen meer, evenmin als restricties voor het aantal records. Dat laatste is ook van toepassing op de Data Risks MKB+. “Deze polis is bedoeld voor bedrijven met een jaaromzet tussen de € 5 en € 50 miljoen”, licht Chalabi toe. Ook voor deze bedrijven zijn de premies en het eigen risico verlaagd.
De verzekerde som bedraagt voor zowel MKB als MKB+ naar keuze € 250.000, € 500.000, € 750.000 of  € 1 mln per melding en per jaar. Nieuwe verzekeringnemers met een premie tot € 5.500 kunnen gebruikmaken van een gratis ‘self assessment’, in samenwerking met Informatiebeveiliging Nederland. Wie meer premie betaalt, kan ook kiezen voor het ‘self assessment plus’. Hierbij wordt ook een scan op de openbare website of het portal van het bedrijf uitgevoerd, waarin de applicatie wordt getest op open netwerkpoorten, bekende kwetsbaarheden uit de OWASP Top 10 en de Google Hacking Database. Verzekeringsnemers ontvangen na afloop een rapportage met advies van de IT security experts van Informatiebeveiliging Nederland.
De dekking is opgebouwd uit de modules privacy, kosten, hacking-schade, business interruption, afpersing  en cyber aansprakelijkheid, is wereldwijd, met uitzondering van de VS en Canada. Desgewenst kunnen deze gebieden wel worden bijgesloten op de polis.

Reageer op dit artikel