nieuws

Allianz en QBE verzekeraars van Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe

Schade

Allianz en QBE verzekeraars van Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe

Allianz S.E. (München) en het Australische QBE Insurance Group Ltd. (Sydney) zijn respectievelijk de letselschade- en aansprakelijkheidsverzekeraar van Renfe Operadora, de Spaanse spoorwegmaatschappij waarvan afgelopen woensdag een trein is gecrasht in de buurt van Santiago de Compostela. Dit meldt Business Insurance.

Bij het ongeluk vielen zeker 80 doden en raakten 130 mensen gewond; 32 van hen zijn er nog altijd slecht aan toe. Iván de la Sota, CEO van Allianz Seguros, heeft een verklaring afgelegd waarin hij zei het grote verlies van mensenlevens te betreuren. Volgens De la Sota is een ongevallendekking naar Spaans recht verplicht voor alle passagiers op openbare treinen en heeft de verzekeraar een team gestuurd naar de plaats van het  ongeval om te assisteren bij het onderzoek en slachtoffers bij te staan.  Een woordvoerster van QBE heeft bevestigd dat de maatschappij de aansprakelijkheidsverzekeraar is van Renfe.
De opruimwerkzaamheden op de plaats van het ongeluk zijn inmiddels zo goed als afgerond. Bijna alle ontspoorde wagons zijn afgevoerd en spoorwerkers vervangen de beschadigde rails en herstellen de bovenleiding. Het treinverkeer bij Santiago komt naar verwachting vandaag weer op gang.

Reageer op dit artikel