nieuws

Zorgverzekeraars zijn ruimschoots solvabel

Schade

De Nederlandsche Bank heeft becijferd dat de totale aanwezige solvabiliteit van zorgverzekeraars met ruim € 8,3 miljard gemiddeld boven de wettelijke vereiste solvabiliteit uitkomt.

Zorgverzekeraars zijn ruimschoots solvabel

Hoewel de winsten van zorgverzekeraars over 2012 al eerder de Kamervragen hebben geleid, neemt DNB het op voor de zorgverzekeraars. “Algemene onzekerheid en toenemende financiële risico’s geven aanleiding een hogere solvabiliteit aan te houden dan minimaal vereist.”
Voorkomt premieschommelingen
Als gevolg van nieuwe overheidsmaatregelen verhoogde DNB in 2012 de solvabiliteitseis voor zorgverzekeraars van 9% naar 11%. Het nieuwe percentage is gemiddeld genomen ruimschoots gehaald. Volgens de toezichthouder zijn de zorgverzekeraars met hun financiële buffers beter in staat om  in te spelen op gewijzigde marktomstandigheden en toezichteisen, en zijn ze in staat tegenvallers op te vangen zonder grote premieschommelingen.

Reageer op dit artikel