nieuws

Zorgverzekeraar Anno12 kan vergunning aanvragen bij DNB

Schade

Het is de nieuwe zorgverzekeraar Anno12 gelukt om via crowdfunding voldoende kapitaal bijeen te krijgen om een vergunning bij de DNB aan te vragen. De initiatiefnemers hadden zichzelf tot 5 juni, klokslag middernacht, als uiterste deadline gegeven, om investeerders te vinden voor het aandelenkapitaal van € 500.000,-.

Zorgverzekeraar Anno12 kan vergunning aanvragen bij DNB

Om 23:00 uur was al meer dan 90% van de aandelen verkocht, maar het bleef tot het allerlaatste moment spannend. Even na middernacht twitterde initiatiefnemer Rob Adolfsen het verlossende bericht: “Heb beloofd dat ik mensen met lef in #Crowdfunding #ANNO12 niet laat zakken. Ontbrekende bedrag zet ik nu zelf in.” Een extra investering van € 20.000,-.
Anno12
De nieuwe zorgverzekeraar Anno12 is een initiatief van Rob Adolfsen, Michiel Alkemade en Petwin Verkerk. De maatschappij heeft een coöperatieve grondslag. De leden zijn eigenaar van de onderneming. Anno12 zag officieel op nieuwjaarsdag 2012 het levenslicht. Vanaf dat moment proberen de initiatiefnemers het vereiste garantiekapitaal bijeen te krijgen om een vergunning bij DNB aan te vragen. Het vereiste kapitaal waarover Anno12 uiteindelijk dient te beschikken is € 2,3 mln. Daarnaast moeten de aanloopkosten ter grote van  € 0,9 mln afgedekt zijn. De initiatiefnemers zelf nemen hiervan in totaal € 1,0 mln voor hun rekening. Een investeringspartij is bereid gevonden om eveneens € 1,0 mln in de nieuwe zorgverzekeraar te steken. Het ontbrekende kapitaal wordt door Anno12 via crowdfunding bij elkaar gesprokkeld, deels via aandelen en deels via ledencertificaten.

Reageer op dit artikel