nieuws

Europeesche moderniseert doorlopende reis- en annuleringspolis

Schade

Europeesche moderniseert doorlopende reis- en annuleringspolis

Europeesche Verzekeringen introduceert morgen, 6 juni, een volledig vernieuwde Doorlopende Verzekering voor Reizen. Deze verzekering combineert een reisdekking met een annuleringsdekking en is tot stand gekomen op basis van uitgebreid klantonderzoek. “Het was tijd om ons product aan te passen aan de veranderende markt en de veranderende wensen van de consument”, aldus de Europeesche, die op korte termijn ook met de aflopende reis- en annuleringsverzekering eenzelfde kwaliteitsslag zal doorlopen.

Reizigers kunnen bij de Europeesche voortaan kiezen uit drie typen reisverzekeringen: Basis, Comfort en Optimaal. De drie reisverzekeringen verschillen vooral in verzekerde bedragen, wel of geen eigen risico, standaard opgenomen dekkingen en maximale reisduur. Klanten kunnen daarnaast kiezen tussen twee annuleringsdekkingen Annulering of Allrisk Annulering. Deze laatste variant biedt klanten de mogelijkheid om zelf hun persoonlijke redenen te bepalen voor het annuleren van hun reis. Zij krijgen voor deze aanvullende redenen dan 75% van hun annuleringskosten vergoed.
In de nieuwe Doorlopende Verzekering voor Reizen is voortaan ernstige ziekte of overlijden van een familielid in de  3e graad meeverzekerd, blijft een ex-man/vrouw 1e graad familie, is er extra dekking voor kosten tijdens een natuurramp, zijn maximaal twee minderjarige logees gratis meeverzekerd en is vrijwilligerswerk en stage in het buitenland eveneens standaard meeverzekerd. Alleen voor alpineskiën en snowboarden moet een premietoeslag worden betaald, andere sporten zijn altijd gratis verzekerd.
De reisverzekeraar heeft een online ‘Reisverzekeringswijzer’ ontwikkeld, die een hulpmiddel kan zijn voor het intermediair om de juiste reisverzekering onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep.

Reageer op dit artikel