nieuws

CZ zet arts op stoel verzekeraar

Schade

Verzekeraar CZ laat artsen zelf beslissen over de vergoeding van ooglidcorrecties, zo meldt de Volkskant vandaag. De verzekeraar heeft hiervoor vier privéklinieken aangewezen.

CZ zet arts op stoel verzekeraar

Volgens de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, die grote bezwaren heeft tegen de werkwijze van CZ, zet de verzekeraar hiermee de arts op de stoel van de verzekeraar. CZ zegt dit te doen uit klantvriendelijkeheid, zo staat in de Volkskrant. “Wij kregen veel klachten van boze patiënten die na hun bezoek aan de arts verwachtten dat hun operatie vergoed zou worden, maar later door ons werden teleurgesteld”, meldt een woordvoerster. “Daarom laten wij de arts nu zelf beslissen, volgens onze criteria.”
Het gaat om ooglidcorrecties op medische indicatie, waarbij de oogleden zo laag hangen dat het  functioneren wordt belemmerd. Ongeveer vier op de vijf verzoeken worden door CZ afgewezen. CZ vergoedt correcties nu alleen als ze in Bergman Clinics en de Velthuis Kliniek worden uitgevoerd. Verzekerden van CZ kunnen daardoor in geen enkel ziekenhuis meer terecht voor deze ingreep.De Nederlandse Vereniging van Plastisch Chirurgen noemt het niet zuiver. De klinieken zouden aan de verzekerde zorg bijna niets verdienen. “Maar als ze de vergoeding afwijzen, hopen ze dat patiënten alsnog besluiten het zelf te betalen. Dan kunnen ze hun eigen, veel hogere tarieven vragen.”
Zie pag. 3 van de Volkskrant van vandaag.
Verder in de kranten vandaag:
Beter af met collectief pensioen (Trouw, pag. 17)

Reageer op dit artikel