nieuws

Cunningham Lindsey ingeschakeld bij scheepsramp MOL Comfort

Schade

Cunningham Lindsey Marine is door diverse binnen- en buitenlandse makelaars en transportverzekeraars ingeschakeld voor het verrichten van oorzaaktechnisch onderzoek naar de scheepsramp, afgelopen maandag, met het containerschip MOL Comfort in de Arabische Zee. Ook dienen de experts de ladingschade vast te stellen.

Cunningham Lindsey ingeschakeld bij scheepsramp MOL Comfort

Onder leiding van Marius Bakker is een speciaal team van experts samengesteld,  dat de schades zal gaan behandelen, zonodig bijgestaan door de wereldwijde Specialist Practice Group Marine van Cunningham Lindsey .
Op 17 juni  is het ruim 300 meter lange containerschip MOL Comfort, geladen met 4.500 containers, op 200 mijl uit de kust van Jemen doormidden gebroken. Het schip was onderweg van Singapore naar Jeddah, met als eindbestemming Rotterdam. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De 26 bemanningsleden zijn opgepikt door schepen die zich in de buurt bevonden van het rampschip en naar Sri Lanka gebracht.
Verzekeraars schatten dat het schip voor ca. € 227 mln aan lading vervoerde. Het schip zelf zou voor  € 63 mln zijn verzekerd bij Japanse maatschappijen.
 

Reageer op dit artikel