nieuws

Unigarant en ANWB moderniseren reispolis

Schade

Om beter in te kunnen spelen op het veranderende reisgedrag van consumenten, introduceren Unigarant en ANWB Verzekeren een nieuwe doorlopende reis- en annuleringsverzekering.

Unigarant en ANWB moderniseren reispolis

Zo is het de verzekeraar niet ontgaan dat steeds meer reizigers zelf hun reis (online) samenstellen. Deze samengestelde reis is nu standaard mee te verzekeren, evenals de vriendendekking. Deze dekking vergoedt uitgaven, zoals extra kosten van een onvoorziene terugreis. Bovendien krijgt de verzekerde niet genoten vakantiedagen of de volledige reissom vergoed. Nieuw is ook de mogelijkheid om een dekking voor autohulp en vervangend vervoer af te sluiten.

Eigen risico zorgpolis
De standaarddekking van de vernieuwde doorlopende reis- en annuleringsverzekering betreft onder andere een dekking voor hulpverlening en onvoorziene uitgaven. Bij de aanvullende verzekeringen kan gekozen worden uit twee varianten. Bij de goedkope basisvariant zijn de dekkingsbedragen minder hoog en zijn er minder aanvullende dekkingen. In de uitgebreide variant bestaat uit meerdere, los te sluiten aanvullende dekkingen. De aanvullende dekking medische kosten vergoedt ook het standaard eigen risico van € 350 dat geldt bij een zorgverzekering. Tot slot hebben Unigarant en ANWB de verzekerde bedragen verhoogd. Omdat steeds meer mensen hun tablet en laptop meenemen op reis is de dekking voor audio- en computerapparatuur verhoogd naar € 1.600.
 

Reageer op dit artikel