nieuws

PIV: afwikkeling letselschade kan sneller

Schade

Hoewel het aantal letselschadezaken dat na twee jaar nog niet is afgewikkeld vorig jaar is gedaald ten opzichte van 2010, is dit geen reden om nu voldaan achterover te leunen. Het Personenschade Instituut Verzekeraars (PIV) is van mening dat het in 2012 vastgestelde percentage van 8,4 voor letselzaken die na twee jaar nog niet zijn afgewikkeld, nog verder omlaag kan. Dat blijkt uit het onlangs gepubliceerde jaarverslag over 2012.

PIV: afwikkeling letselschade kan sneller

Volgens PIV-directeur Theo Kremer moet de letselschadebranche zich niet blind staren op het succes dat de meeste zaken inmiddels wel binnen twee jaar zijn geregeld. “Die twee jaar mag geen doel op zich zijn. Elke zaak moet zo efficiënt mogelijk worden behandeld. Als een dossier binnen twee jaar is afgewikkeld, maar dit bij nadere analyse ook binnen zes maanden had gekund, vraagt dat wel degelijk aandacht”. Ten aanzien van de regeling van verkeersletselschades stelt Kremer dat er wel heel speciale redenen moeten zijn wil het terecht en onvermijdbaar zijn dat een regeling van een verkeersletselschade veel langer duurt dan drie jaar.
In 2013 zal er door het PIV aandacht worden besteed aan verschillende materiële schadeposten, zoals smartengeld en overlijdensschade, maar ook aan de afwikkeling van letselschaden door medische fouten.

Reageer op dit artikel