nieuws

Mkb-bedrijven voeren actief verzuimbeleid

Schade

Mkb-bedrijven investeren in toenemende mate in de gezondheid, veiligheid en vitaliteit van hun werknemers. Dat blijkt uit een Bedrijfsgezondheidscheck van zorgverzekeraar Menzis en MKB-Nederland, die door 500 ondernemers is ingevuld. Hieruit blijkt ook dat driekwart van deze ondernemers een actief verzuimbeleid voert.

Mkb-bedrijven voeren actief verzuimbeleid

De Bedrijfsgezondheidscheck laat verder zien dat bijna 70 % van de respondenten zich verantwoordelijk voelt voor verzuim en inzetbaarheid en daar ook invloed op heeft. Driekwart zegt betrokken te zijn bij de persoonlijke omstandigheden die invloed hebben op de gezondheid en vitaliteit van medewerkers. Ruim de helft is actief met preventie van gezondheidsproblemen – ook in de persoonlijke sfeer – en nog eens 54 % biedt medewerkers persoonlijke ondersteuning om gezond te blijven en problemen te voorkomen.
Toch valt er volgens Menzis en MKB-Nederland nog wel het een en ander te verbeteren. “Opvallend is bijvoorbeeld dat bedrijven met 11 tot 50 werknemers wel actief bezig zijn met het terugdringen van verzuimcijfers (75 %), maar dat een relatief hoog percentage in deze categorie (45 %) nog geen structurele aandacht heeft voor preventie. Terwijl bedrijven juist met structurele preventie veel kosten kunnen besparen.”
 

Reageer op dit artikel