nieuws

Kleine ondernemers onderschatten continuïteitsrisico

Schade

Niet het afdekken van risico’s maar het inventariseren en adviseren over de continuïteit van het bedrijf is volgens Peter Hartman, managing director Innovation bij Aon, de kern van het schadevak. Het intermediair zal hiervoor steeds meer in een bedrijfsbrede adviesrol moeten kruipen. “Het gaat om het meedenken over het ondernemersbeleid. Wat is het plan voor volgend jaar of de verdere toekomst? Wat is de propositie, het marktaandeel, et cetera? Van daaruit ga je kijken waar je een behoefte kunt vervullen.”

Kleine ondernemers onderschatten continuïteitsrisico

Dat zegt Peter Hartman in een gesprek met Coby Tetteroo voor het partnerdossier Innovatie. Hierin zegt hij ook dat het in zijn beleving niet alleen de grote ondernemingen zijn die de risico’s onderschatten. Ook kleinere ondernemers hebben in zijn optiek behoefte aan continuïteit en dus aan een goed advies. Als voorbeeld noemt hij het informeren van klanten over werkgeversaansprakelijkheid. “Het thuiswerken neemt toe, maar we zijn wel gebonden aan arboregels, zoals de eisen aan de werkplek. Het intermediair kan relaties hierover heel goed informeren om claims te voorkomen.” De adviesrol wordt volgens hem echter steeds breder waardoor het onmogelijk is om alle kennis in huis hebben. Daarom zal samenwerking voor iedereen in de branche belangrijker en vanzelfsprekender worden. “Door het sluiten van allianties met bijvoorbeeld accountants, advocaten en col­lega’s is een kleiner intermediairkantoor ook in staat om de ondernemer een bredere dienstverlening te bieden.”

Lees hier het hele interview met Peter Hartman
 

Reageer op dit artikel