nieuws

Coöperatie Univé boekte vorig jaar € 45 mln winst

Schade

Univé heeft het eerste jaar als zelfstandige organisatie afgesloten met een nettowinst van € 45 mln, waarvan € 19 mln voor de NV Univé Schade. De winst is voornamelijk te danken aan goede beleggingsresultaten. In 2011 werd nog een verlies van € 3 mln geboekt.

Coöperatie Univé boekte vorig jaar € 45 mln winst

“Het was een enerverend jaar”, aldus Conrad Rombout,  bestuurder van Univé.  “We stonden voor een forse opdracht: ons eigen bedrijf opnieuw vormgeven na vijf jaar in een fusie-organisatie te hebben geopereerd. Er moest veel gebeuren. We zijn er nog niet, maar we hebben er – zeker na dit jaar – alle vertrouwen in dat we als zelfstandig Univé de toekomst tegemoet kunnen”.
In de komende jaren worden  de operationele kosten verder teruggebracht, zodat ook het technisch resultaat een rooskleuriger beeld zal geven.
“We gaan in de komende periode flink investeren om onze dienstverlening verder te verbeteren, want we willen graag hoog blijven scoren op klantvriendelijkheid. Daarom voegen we de winst toe aan onze reserves. Daarmee kunnen we onze systemen ontwikkelen, opdat we de klant nu en in de toekomst  goed kunnen blijven bedienen, ook via internet. Daarnaast blijven ook de winkels bestaan. Op die manier denken we ook in de huidige markt premiegroei te realiseren”, aldus Rombout.

Reageer op dit artikel