nieuws

Rialto-polis voor leegstaande panden op de markt

Schade

Rialto heeft de eerder aangekondigde verzekering voor leegstaande panden op de markt gebracht. De verzekeraar voor bijzondere risico´s wil daarmee een oplossing bieden voor het groeiende aantal onverzekerde leegstaande panden in ons land.

Rialto-polis voor leegstaande panden op de markt

Door de economische crisis zijn er steeds meer leegstaande panden. “Die zijn bijzonder kwetsbaar voor brandstichting. Reden voor verzekeringsmaatschappijen om steeds terughoudender te zijn om deze panden te (blijven) verzekeren”, zo concludeerde de Verenigde Assurantiebedrijven Nederland (VAN), onlangs uit onderzoek onder het intermediair. Leegstand kan bij nog niet verkochte woningen nauwelijks langer dan twee jaar worden verzekerd.
De polis van Rialto biedt een oplossing om consumenten te behoeden voor problemen met de geldverstrekker. “Vooralsnog wordt dan ook uitsluitend een brand-/stormdekking geboden, waarbij als verzekerd bedrag de verkoopwaarde geldt. Bij de aanvraag voor een verzekering wordt gevraagd een inventarisatieformulier in te vullen op basis waarvan Rialto het risico in kan schatten. Als uit deze inventarisatie geen (extra) bijzonderheden naar voren komen, wordt een offerte afgegeven. Als het noodzakelijk is om meer inzicht te krijgen in het aangeboden risico, kan Rialto een inspectie laten uitvoeren.” Voor bedrijfspanden wordt altijd een offerte op maat afgegeven.
Aangepaste voorwaarden zijn mogelijk als er sprake is van enige vorm van leegstandsbeheer.

Reageer op dit artikel