nieuws

Fors minder ziekmeldingen door lenteweer

Schade

Goed weer doet mensen uit het ziekbed opstaan. Dit blijkt uit cijfers van Acture, private uitvoerder van sociale verzekeringen. Sinds vorige week zijn er 25% minder ziekmeldingen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013. Volgens Acture is er een direct verband tussen zonneschijn en ziekte.

Fors minder ziekmeldingen door lenteweer

“We hebben een zeer strenge en lange winterperiode achter de rug”, aldus Maudie Derks, algemeen directeur van Acture.  In het eerste kwartaal van 2013 had Acture 20% meer ziekmeldingen van uitzendkrachten dan in het eerste kwartaal van 2012.  Derks: “Kou, een griepgolf maar ook minder uitzicht op werk maakt mensen ziek. Vanaf het begin van de lente, sterker nog sinds vorige week, zien we een dramatische ommezwaai. Oftewel: werkgevers van Nederland moeten hopen op lekker weer!”
 
 

Reageer op dit artikel