nieuws

Focwa-voorman zoekt samenwerking met verzekeraars

Schade

Frits Huffnagel, voorzitter van Focwa Schadeherstel, vond medio vorig jaar nog dat verzekeraars ‘het grootste probleem’ zijn voor de autoschadeherstelbranche. Maar de eens zo felle ‘Lagerhuis’-debater heeft zijn toon inmiddels aanzienlijk gematigd. “We zullen samen moeten optrekken met de verzekeraars”, zegt hij in een interview met AssurantieMagazine.

Focwa-voorman zoekt samenwerking met verzekeraars

Huffnagel doet direct een handreiking door te zeggen alle begrip te hebben voor de positie van de autoverzekeraars, die moeten opereren in een sterk op prijs concurrerende markt, waar de inkomsten behoorlijk onder druk staan en de kosten nauwlettend in de gaten worden gehouden. “Maar daar zit een keer een einde aan. Op een gegeven moment kan je als herstelbedrijf geen kwaliteit meer leveren als daar niet een eerlijke prijs voor wordt betaald door de verzekeraars. We moeten dus goede afspraken maken over een eerlijke prijs, die in verhouding staat tot de kwaliteit van het herstel”, aldus Huffnagel.
Het baart hem zorgen dat steeds meer herstelbedrijven in de huidige krimpende markt proberen te overleven door onder de kostprijs te gaan werken. “Ze hopen nog op betere tijden en denken
het op deze manier wel even te kunnen uitzingen. Maar het is onverantwoord als er onder de prijs wordt gewerkt. Mensen eten hun hele eigen vermogen op, vallen dan alsnog om en eindigen na jarenlang hard werken met niets. Dat kan toch niemands bedoeling zijn?” Volgens Huffnagel moet daarom niet worden uitgesloten dat de prijzen van de autopolissen omhoog moeten.
Medio vorig jaar kreeg hij het aan de stok met Achmea, de marktleider in autopolissen, naar aanleiding van de overcapaciteit in de schadeherstelbranche. Het meningsverschil leidde tot een goed gesprek met de verzekeraar: “We zijn weer keurig ‘on speaking terms’ met elkaar. Weet je, een van de mooiste spreekwoorden luidt: zonder wrijving geen glans. We begrijpen elkaars belangen nu en we moeten samen op zoek naar een oplossing voor de problemen die er liggen. Ik ben ervan overtuigd dat datgene wat ons bindt veel sterker is, dan datgene wat ons scheidt.”
 
Lees het hele interview met Frits Huffnagel in AM 07

Reageer op dit artikel