nieuws

‘Creëer een aov-spaarfonds voor zzp’ers in de bouw’

Schade

Zelfstandigen Bouw wil dat de overheid een spaarfonds in het leven roept, waarmee zzp’ers belastingvriendelijk kunnen sparen voor perioden van arbeidsongeschiktheid en hun pensioen. Door forse premiestijgingen kunnen veel zzp’ers in de bouw zich geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) meer veroorloven, zegt de belangenorganisatie.

‘Creëer een aov-spaarfonds voor zzp’ers in de bouw’

De bouw is een zwaar beroep en van oudsher sluiten veel zzp’ers in de sector een aov af. Ongeveer 70 procent van de zelfstandigen heeft een dergelijke verzekering. Zelfstandigen Bouw zegt  zich grote zorgen te maken over het aantal zelfstandigen zonder aov. Het aantal zelfstandigen binnen de bouw met een aov  lag volgens de belangenorganisatie lange tijd ruim twee maal zo hoog als onder zzp’ers buiten de bouw. Maar dat aantal loopt nu snel terug. Volgens de organisatie zijn sommige premie’s recent “buitensporig”, tot wel 20 tot 30 procent, omhoog gegaan. “Dat kunnen velen niet meer opbrengen. Zo moest een van onze leden 130 euro in de maand méér gaan betalen. Dat was voor hem niet meer te doen,” aldus voorzitter Charles Verhoef.

Reageer op dit artikel