nieuws

Adfiz breidt classificatiesysteem uit

Schade

Adfiz breidt classificatiesysteem uit

Adfiz gaat het vorig jaar geïntroduceerde classificatiesysteem voor aov’s actualiseren. Bovendien zullen op termijn ook andere producten in het systeem worden opgenomen.

Vorig jaar heeft de Adfiz-projectgroep Clarus de voorwaarden onderzocht van aov’s en de uitkomsten gepubliceerd in het rapport Clarus AOV 1.0. “Het onderzoek heeft in de praktijk aangetoond te werken. Adfiz-leden hebben de kwaliteit van hun advisering verdiept over alles wat samenhangt met tijdelijke of blijvende arbeidsongeschiktheid via regionale workshops over de uitkomsten van het onderzoek. Nog belangrijker is dat menig aanbieder de eigen voorwaarden heeft aangepast en verduidelijkt. Het is de natuurlijke rol van de onafhankelijk financieel adviseur om op deze manier betere marktwerking te realiseren”, aldus Adfiz.
Doordat voorwaarden zijn vernieuwd, moet het onderzoek worden geactualiseerd. “Ook leeft de behoefte om aanvullende criteria in een nieuw onderzoek mee te nemen. Adfiz is daarom gestart met Clarus AOV 2.0. Binnenkort zal ook onderzoek naar andere producten starten. Met als doel: meer helderheid en betere marktwerking.”

Reageer op dit artikel