nieuws

VKG biedt jonge automobilisten NoClaimStarter

Schade

Schadevrije jaren opbouwen in de auto van je vader of moeder; dat is de gedachte achter de NoClaimStarter die serviceprovider en volmachtbedrijf VKG op de markt heeft gebracht. Jonge automobilisten, die veelal rijervaring opdoen in de auto van hun ouders, kunnen zo no claim opbouwen, Voordeel voor pa en ma is dat hun no claim in stand blijft.

VKG biedt jonge automobilisten NoClaimStarter

 “Verzekeraars laten de categorie 18-24-jarige bestuurders veelal links liggen”, zegt Levent Türkmen, directeur van de White Label Company, die binnen VKG de huismerkproducten ontwikkelt.  “Het risico dat jonge bestuurders brokken maken, wordt als hoog ervaren, wat zich vertaalt in een beperkt aantal aanbieders die alleen verzekeringen tegen hele hoge premies aanbieden.  Alleen de verplichte WA-dekking kost voor iemand van 18 al snel € 900 per jaar.”  Volgens Ruud van Kampen, algemeen directeur van VKG, wordt er door de hoge premies  in deze categorie ook veel meer frauduleus verzekerd. “De auto wordt dan bijvoorbeeld op naam van de ouders verzekerd, terwijl die er niet in rijden. Levensgevaarlijk. Je rijdt als  jonge automobilist dan feitelijk onverzekerd rond en bij schade aan de auto kun je ook fluiten naar schadevergoeding.”
Losse verzekering
Als oplossing heeft  VKG de NoClaimStarter ontworpen, een losse verzekering naast de verzekering die de ouders al op hun eigen auto hebben.  Risicodrager is Nationale-Nederlanden. Voor ongeveer  € 15 per maand kunnen jongeren schadevrije jaren in de auto van pa en ma opbouwen. Gebeurt er toch een ongeluk dan blijft de no claim op de verzekering van de ouders in stand, ondanks dat deze verzekering verder wel de schade uitkeert.  “Dit levert voor de jonge automobilist het voordeel van een veel lagere premie op, nu, maar ook in de toekomst”, aldus Van Kampen. “Je kunt vanaf je achttiende in de auto van pa en ma schadevrije jaren opbouwen. Dat scheelt een slok op een borrel als je uiteindelijk zelf een autoverzekering  afsluit.  Als je dat vier jaar doet, heb je je auto de helft goedkoper verzekerd dan een vergelijkbare jonge rijder zonder die no-claimkorting.”  Hierbij moet  dan nog wel de premie van de NoClaimStarter worden afgerekend over die jaren.
De jonge automobilist die op deze manier schadevrije jaren wil opbouwen, is voor het verzekeren van zijn eigen auto wel gebonden aan VKG en haar risicodragers wil hij zich daadwerkelijk goedkoop kunnen verzekeren. Van Kampen: “Op basis van de NoClaimStarter kunnen wij geen officiële royementsgegevens opbouwen. Maar ik kan me zo voorstellen dat andere  verzekeraars wel geïnteresseerd raken als jonge automobilisten op deze manier echt schadevrije jaren opbouwen.”
Lees meer op pagina 24 in AM van 15 maart.
 
 
 
 
 

Reageer op dit artikel