nieuws

Schadelast noopt Avéro tot premieverhoging van 10%

Schade

Een toename van het aantal schades en een stijging van het gemiddelde schadebedrag hebben Avéro Achmea doen besluiten om per 1 april de basispremies van de inboedel- en woonhuisverzekering binnen het ‘Compleet bij Elkaar Pakket’ met 10% te verhogen. De basispremies van de watersportverzekering stijgen met 5%.

Schadelast noopt Avéro tot premieverhoging van 10%

De verzekeraar ziet bij de inboedelverzekering vooral een forse toename van schades aan waardevolle apparatuur. De woonhuisverzekering kampt met een stijging van het aantal waterschades door neerslag, vorst en kapotte leidingen. De wijzigingen binnen het ‘Compleet bij Elkaar Pakket’ blijven niet beperkt tot genoemde verzekeringen. Later dit jaar zal Avéro ook de producten Goed op Weg Autoverzekering en Klassieker aanpassen. Welke gevolgen dat zal hebben voor de premie is nog niet duidelijk.
Wijziging provisie
Behalve de premie is binnen het pakket ook de provisie op enkele punten aangepast. Zo is op onderdelen de standaardprovisie aangepast conform het provisiereglement voor reis-, aansprakelijkheid- en ongevallenverzekering. “Door deze harmonisatie ontvangen intermediairs voortaan gelijke provisie voor gelijksoortige werkzaamheden”, aldus Avéro in een toelichting.
 

Reageer op dit artikel