nieuws

Nederlander fors oververzekerd voor auto en reis

Schade

Automobilisten en reizigers zijn vaak onnodig dubbel verzekerd. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijker Verzekeringssite.nl onder 524 huishoudens. De site heeft de dag van vandaag uitgeroepen tot Nationale Polis Opruim Dag en spoort Nederlanders aan om de bezem door hun verzekeringen te halen.

Nederlander fors oververzekerd voor auto en reis

De helft van de ondervraagden heeft een volledig casco autoverzekering terwijl de auto ouder dan 4 jaar is. “Een beperkt casco dekking voor deze auto is vaak genoeg, zonde!”, stelt Erik Hordijk, directeur van Verzekeringssite.nl. Ruim 35% van de respondenten heeft een schade inzittendeverzekering en een ongevalleninzittendeverzekering, dekkingen die elkaar goeddeels overlappen. Daarnaast geeft  25% van de mensen aan via de verzekering pechhulp te krijgen, maar ook lid te zijn van de ANWB of RouteMobiel. Een meerderheid  (58%) van deze oververzekerden heeft zelfs ook nog recht op mobiliteitsservice via de autodealer. Meer dan de helft van de verzekerden heeft naast een autoverzekering met een aanvullende rechtsbijstandsverzekering ook nog een aparte rechtsbijstandverzekering met een module verkeer. Desondanks stellen de automobilisten in ruime meerderheid (70%)  niet het gevoel te hebben oververzekerd te zijn. “Eenmaal afgesloten, kijken mensen liever niet meer naar hun verzekeringen om. Dit verklaart waarom er zo weinig mensen overstappen”, aldus Hordijk, die becijfert dat automobilisten jaarlijks al snel tot € 300 teveel betalen.
Ook valt er volgens Verzekeringssite.nl nog een hoop te besparen op reisverzekeringen. “Bijna 70% van de ondervraagden met een reisverzekering heeft ook een dekking voor medische kosten terwijl deze voor een groot deel door de zorgverzekering worden gedekt. Alleen wie naar landen gaat waar de zorg duurder is dan in Nederland,doet er verstandig aan om een reisverzekering met medische kosten af te sluiten.” Ten slotte wijst de vergelijker op verzekeringen voor zaken als een bril, een bruiloft  of een verlengde garantie op een wasdoger, die door bijna 50% van de ondervraagden de afgelopen 5 jaar wel eens zijn afgesloten. “Consumenten zijn goedkoper uit als ze een spaarpotje aanleggen voor als er iets gebeurt.”
 

Reageer op dit artikel