nieuws

Independer op de bres voor naturaverzekerde

Schade

Vergelijkingssite Independer.nl biedt vanmiddag namens 25.245 ondertekenaars een petitie aan de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan. Met de petitie bepleit Independer een wetswijziging die ervoor moet zorgen dat zorgverzekeraars niet eenzijdig tussentijds contracten met zorgverleners kunnen wijzigen of opzeggen. Daarmee haakt de vergelijker in op het inmiddels bijlegde conflict tussen moederbedrijf Achmea en het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis.

Independer op de bres voor naturaverzekerde

De vergelijkingssite wil dat de minister wettelijk regelt dat zorgverzekeraars jaarlijks vóór 1 november bekendmaken bij welke ziekenhuizen en zorgverleners verzekerden het jaar erop terecht kunnen. Bij het toesturen van de nieuwe polis moet de verzekeraar duidelijk vermelden of er contracten zijn veranderd op opgezegd. Als een contract met een zorgverlener na 1 november alsnog word gewijzigd moet de verzekeraar wat Independer betreft de behandeling volledig blijven vergoeden in het hele volgende jaar.Op dit moment mogen zorgverzekeraars gedurende het hele jaar contracten afsluiten met zorgverleners. “Als de plannen van de regering doorgaan, kunnen consumenten volgend jaar alleen nog maar natura zorgverzekeringen afsluiten. Het is dus dit jaar nog belangrijker dat zorgverzekeraars op tijd bekendmaken met wie zij een contract hebben in 2014”, aldus Independer.  “Zo kunnen consumenten eventueel overstappen naar een zorgverzekeraar die wel een contract heeft met de zorgverlener van hun keuze.”

Reageer op dit artikel