nieuws

Enra breidt dekking fietspolis uit met pechhulp

Schade

Enra breidt dekking fietspolis uit met pechhulp

Enra Verzekeringen breidt vanaf 29 maart de casco fietsverzekering (inclusief diefstal) uit met een 24 uur pechhulpservice, ongeacht de prijs van de fiets en ongeacht de woonplaats van de verzekerde. Nieuwe klanten die voor 3, 4 of 5 jaar een casco fietsverzekering sluiten, krijgen de pechhulpservice er standaard bij gedurende de gehele looptijd van de verzekering. De premies worden niet verhoogd.

Klanten krijgen met hun polisblad een speciaal pechhulppasje thuisgestuurd. Hierop staat een alarmnummer dat 7 dagen per week, 24 uur per dag kan worden gebeld op het moment dat men te maken krijgt met pech onderweg. De pechhulp, die feitelijk een thuisbrengservice is, wordt uitgevoerd door de VHD Alarmcentrale, die ook al enige jaren de pechhulp op de E-bike verzekering van Enra verzorgt. De pechhulp is fietsgebonden en wordt ook verleend bij deelname aan tourtochten en bij ongevallen. Er worden geen eisen gesteld aan de staat van onderhoud van de fiets en mede-fietsers zonder pech worden ook met hun fiets meegenomen, in het kader van ‘samen uit, samen thuis’.
Overigens is het niet de eerste pechhulp voor de fiets die in Nederland wordt geïntroduceerd. Zo kunnen leden van de ANWB zich voor € 32 per jaar abonneren op de Wegenwacht Fiets Service of kunnen consumenten vanaf € 29 per jaar een beroep doen op de pechhulp van FietsNed. Deze beide abonnementen zijn, in tegenstelling tot de pechhulp van Enra,  persoonsgebonden.

Reageer op dit artikel