nieuws

Een op de vijf bezuinigt op zorgverzekering

Schade

Ruim 20% van de verzekerden heeft begin dit jaar bezuinigd op hun zorgverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL). Bespaarmogelijkheden werden gevonden door een goedkopere aanvullende of basisverzekering te nemen, de aanvullende verzekering op te zeggen of te kiezen voor een hoger vrijwillig eigen risico.

Een op de vijf bezuinigt op zorgverzekering

Nivel heeft becijferd dat begin 2013 een op de tien Nederlanders van zorgverzekeraar is gewisseld. In 2012 en 2011 ging het om 8,4 % respectievelijk 7,6% overstappers. Vooral jongeren (18 t/m 39 jaar) stapten dit jaar over (16,5%). Mensen van 40 t/m 64 jaar en 65-plussers wisselden voor respectievelijk 6,1% en 1,6% van zorgverzekeraar. De hoogte van de totale premie is de belangrijkste reden om over te stappen (34%), gevolgd door de hoogte van de premie van de basisverzekering (21%) en de premie en dekking voor de aanvullende verzekering (14%). 

Reageer op dit artikel