nieuws

Autotaalglas ontwikkelt app voor verzekeringsintermediair

Schade

Autotaalglas lanceert binnenkort de verzekeringsapp ‘Mijn verzekering’, die verzekeringsadviseurs en volmachten met hun eigen bedrijfslogo kunnen inzetten voor hun klanten. De app, die gratis is voor verzekerden, is volledig gericht op verzekeringen die verband houden met mobiliteit, zoals de reis- en autoverzekering.

Autotaalglas ontwikkelt app voor verzekeringsintermediair

Volgens salesmanager Frans van Berkel van Autotaalglas biedt de app een persoonlijk communicatieplatform voor verzekeringsadviseurs en hun klanten. “Verzekeringsadviseurs en volmachten kunnen hun klantgegevens zelf eenvoudig uploaden in een beveiligde internetomgeving. Verzekerden kunnen naast merk, type en kenteken van hun auto ook data invoeren zoals de informatie van de groene kaart en de nummers van paspoort, rijbewijs, identiteitsbewijs, bankpassen en creditcard, alsmede gegevens van de huisarts, eventuele allergieën en medicijngebruik”, aldus Van Berkel
Met de app kunnen adviseurs hun klanten ‘pushberichten’ sturen. “Denk bijvoorbeeld aan berichtjes over het voorkomen van vorstschade door het buitenkraantje tijdig af te sluiten en sterretjes in de voorruit te laten repareren.” Verzekerden kunnen met de app autoschade direct melden, met de mogelijkheid om foto’s te maken, de locatie te bepalen en te bellen naar de pechhulpdienst. Schademeldingen die binnenkomen via de app, worden automatisch doorgestuurd naar de intermediair.
“De app kan probleemloos gedeeld worden met gezinsleden”, vertelt Van Berkel. “Een functionaliteit die ook handig is voor verzekeringsadviseurs, want die kunnen zo hun klantenbestand uitbreiden. Adviseurs die deze app gebruiken krijgen bovendien een juist e-mailadres van iedere verzekerde die zich registreert voor ‘Mijn Verzekering’.”

Reageer op dit artikel