nieuws

Amlin neemt RaetsMarine over

Schade

Bedrijfsverzekeraar Amlin neemt volmachtbedrijf RaetsMarine over. De overname past in de strategie van Amlin om verder te groeien in de scheepvaart en de klanten in dit segment te voorzien van een veelomvattend productaanbod. De afgelopen 10 jaar schreef Amlin als underwriter al het grootste deel van de omzet van RaetsMarine.

Amlin neemt RaetsMarine over

RaetsMarine is een grote speler in scheepvaartsector voor bescherming en schadeloosstelling tegen een vaste premie. Deze markt gaat naar verwachting sterk groeien omdat een groeiend aantal scheepseigenaren vanwege de aanvullende kapitaalseisen die voortvloeien uit Solvency II hun onderlinge verzekering verruilen voor een verzekering tegen een vaste premie. RaetsMarine -hoofdkantoor Rotterdam- wordt volledig eigendom van Amlin, maar zal zelfstandig opereren als ‘service company’ onder leiding van de huide managing director Folkert Strengholt.  Amlin betaalt $ 50 mln voor de aankoop, de helft in contante, de helft in nieuwe aandelen Amlin. Dit bedrag kan over twee jaar nog oplopen met $ 15 mln, afhankelijk van de claims ratio voor Hull (rompschade) en Cargo (vracht) in de laatste drie tekenjaren inclusief 2002. 

Reageer op dit artikel