nieuws

Uitzendkracht blijft langer hangen in de Ziektewet

Schade

Uit cijfers van Acture, private uitvoerder van onder andere de Ziektewet, blijkt dat door de economische crisis de gemiddelde verzuimduur van uitzendkrachten het afgelopen jaar is gestegen met ruim 20%.

Uitzendkracht blijft langer hangen in de Ziektewet

Het aantal dagen dat iemand ziek is,  is toegenomen van 7 dagen in 2011 naar 8,49 dagen in 2012. Voor dit jaar verwacht Acture een gemiddeld aantal ziektedagen per melding van tussen de 9,5 en 10 dagen.
De toename wordt volgens Acture voornamelijk veroorzaakt door het teruggelopen aantal vacatures, waardoor de kans op directe terugkeer naar de laatste baan of doorplaatsing naar een volgende baan is afgenomen. “Uitzendkrachten zijn daardoor minder gemotiveerd om zich direct beter te melden; met een dagje langer in de Ziektewet als resultaat”, aldus Acture in een toelichting op de website. Nieuwe wetgeving moet vanaf 2014 een verdere stijging van de verzuimduur van uitzendkrachten voorkomen en indammen.

Reageer op dit artikel