nieuws

Crowdfunding Anno12 levert bijna een ton op

Schade

‘Toon lef, word mede-eigenaar van Anno12′. Zo deed Rob Adolfsen, initiatiefnemer van de nieuwe zorgverzekeraar Anno12, dit weekend een beroep op zijn volgers op social media. Deze crowdfundactie via social media leverde bijna een ton aan financiële toezeggingen op.

Crowdfunding Anno12 levert bijna een ton op

Om te mogen starten heeft Anno12 een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) nodig. Een van de eisen is de aanwezigheid van een forse kapitaalbuffer. In totaal heeft Anno12 € 3,2 mln nodig aan durfkapitaal. De aanloopkosten bedragen € 0,9 mln en het garantiefonds moet minimaal € 2,3 mln groot zijn. De beide initiatiefnemers van Anno12, Rob Adolfsen en Michiel Alkemade, investeren samen € 1 mln. Een andere investeerder is bereid gevonden om eveneens € 1 mln in de zorgverzekeraar te steken. Het totaal aan durfkapitaal dat nog via een aandeeluitgifte voor particuliere investeerders bijeengebracht moet worden is zodoende € 1,2 mln. “Er zijn andere partijen die ons willen helpen om investeerders te vinden. Maar tot nu toe tegen niet aanvaardbare kosten voor ons.”
Geen toezicht op investering
Dit bedrag wordt nu via crowdfunding bijeen gesprokkeld. Hiervoor worden 2.400 aandelen van € 500 uitgegeven. Omdat het totale bedrag onder de € 2,5 mln ligt, rust op deze investering geen vergunning- en prospectusplicht en is er geen AFM-toezicht. Er is wel een prospectus beschikbaar. Zondagavond sloot Adolfsen het weekend af met de tweet: “Vier ton #Crowdfunding op slechts paar duizend niet gehaald. Mooie tussenstand. Morgen details op anno12.nl
 

Reageer op dit artikel